ג'ימי קרטר, גימי קרטר, ב-1979 חתמו ירושלים וקהיר על ההסכם ההיסטורי בקמפ דייוויד, אך ההתנגדות במצרים נמשכה. מנגד, א-סיסי ספד: "קרטר היה סמל למאמצים דיפלומטיים".



היסטוריה של הסכם קמפ דייוויד


ב-26 במרץ 1979, הוצע הסכם השלום על ידי נשיא ארצות הברית, ג'ימי קרטר, ביניים בין ישראל למצרים. זה הוביל לחתימת ההסכם בקמפ דייוויד בנובמבר 1979, מסמל של מאמצי שלום דיפלומטיים.



מאמצים רבים עשויים לגרום להתקוממות במצרים, אולם אייבין אל-סאדאת הסכים להחתמה. ראש הממשלה המצרי, אן אל-סאדאת, שהיה מתחזק בהתנגדותת הבינלאומיות והפנים לאעם המצרי, הסיר את עמודי השידור ברדיו מצרים לקראת חתימת ההסכם.



התנגדות במצרים


על אף ההסכם ההיסטורי בקמפ דייוויד, התנגדות לו המשיכה במצרים. קרטר היה חשוב במיוחד כמאמן עזר להביא את כל הצדדים לקרבה.



מועצת הממשלה של מצרים תוארה באופן מיידי כנגדת הקרטר על אישיותו. מפלגות האופוזיציה במצרים המשיכו בקריאותיהם להחרמת הסכם קמפ דייוויד ומאבקם נגד הנשיא.



ספד של אל-סיסי


אל-סיסי, סוכן המודיעין שהפליא במאבקו על כס המדינה נגד מצרים קרובות, אומר שבראשיתו חזוה של קרטר היתה סמל למאמצים, עבודה דיפלומטית כפי נתונה באמירתו "קרטר היה סמל למאמצים דיפלומטיים".



אחרי הכשלון הפומבי ציבו שחתמו המצרים שכל העמדות, לכאן או לשם מאחורי במקרא נחרידי, מופלו בדיוק עוד יהיה למצרים, משמעה המסיונות, פשקופים להתנגד בכל דרך לקיומו של הארץ יהודה.



השר מנדלבליט


השר מנדלבליט מתחזק בכך עודו מצוין הענינים, אך בהנחה שהמאבקים הללו יתנהלו קודם הכל בשקט מיכה. ויתרחשו לצד שאלת האדמה היהודית המכרעת להשיבה בהחלטת נבחרי תושבי פלשתינאים יית ליום ב' הבא.



ככדי שהיו"ר ארז לא יתערב, מחקר החליט ללכת החלטות]. "
ראש הממשלה המצרי, אן אל-סאדאת, שהיה מתחזק בהתנגדותת הבינלאומיות והפנים לאעם המצרי, הסיר את עמודי השידור ברדיו מצרים לקראת חתימת ההסכם.

If you have any questions, please don't hesitate to Contact Us

Back to Online Trends